Nieuws

Tips om thuis te oefenen!

Bij POPcentre krijgen we regelmatig de vraag van leerlingen hoe ze het beste thuis kunnen oefenen. Speciaal voor die leerlingen hierbij een aantal tips:

* Regelmaat! Het is beter om elke dag bijvoorbeeld een kwartier te oefenen, dan in één keer een aantal uur achter elkaar. Zo sla je het geleerde veel beter op en maak je het behapbaar voor jezelf. Hierbij helpt het om een vast moment op de dag te prikken. Bijvoorbeeld na school of werk, of na het eten. Zo kan je het ook niet vergeten!

* Oefening baart kunst! Het klinkt als een cliché, maar het is echt waar. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat. Op sommige momenten kan je misschien ontmoedigd raken als iets niet lukt, maar geloof erin dat hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het wordt. Bedenk maar eens wat je nu allemaal al kan ten opzichte van bijvoorbeeld een jaar geleden!

* Beloon jezelf! Ook dit klinkt misschien als een cliché, maar het werkt echt. Geef jezelf iedere keer als je geoefend hebt een kleine beloning. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Het is ook goed om even stil te staan bij hoe je je voelt als je hebt geoefend. Waarschijnlijk heb je dan een voldaan gevoel. Koester dat gevoel!

Plezier staat voorop! Misschien wel de beste tip die we je kunnen geven; maak het oefenen zo plezierig mogelijk voor jezelf, want het oefenen moet leuk zijn en niet als een verplichting voelen. Het geeft ook echt niet als je een keer wat minder hebt geoefend, pak het gewoon weer op zodra je er weer wat meer zin in hebt. Zolang je maar plezier hebt!

Vond je deze tips hulpvol? Laat het ons weten!

popcentre.nlTips om thuis te oefenen!
Share this post